Днями пан Кличко підписав рішення Київради про щоденне виконання гімну в школах

Днями пан Кличко підписав рішення Київради про щоденне виконання гімну в школах

Днями пан Кличко підписав рішення Київради про щоденне виконання гімну в школах. Міський голова та Київрада хочуть, щоб всі учні та вчителі Києва кожен ранок співали гімн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Народного депутата ВР України від політичної партії “Слуга народу” Ірини Верещук.

Для мене це показник того, що мер та міські депутати вже вичерпали себе.

Якщо вони не розуміли, що неможливо примусити людей кожен ранок співати гімн, то це глибинне нерозуміння України і українців взагалі і киян зокрема.

Якщо вони все розуміли і все одно це зробили, то виходить, що в гонитві за хайпом вони добрались до використання державних символів нашої країни.

До речі, припускаю, що далеко не всі депутати Київради самі пам’ятають текст гімну, який вони хочуть щоб співали всі школярі столиці кожного ранку.

Знов хтось чомусь вирішив, що має право повчати інших як любити Україну. До слова, часто повчати намагаються ті, у кого менше всього підстав це робити.

Наш гімн для мене річ сакральна. Я просякнута українством. І саме тому не можу сприйняти, що моя дитина має співати гімн кожен ранок тільки тому, що мер та Київрада так вирішили.

Можливо, пан Кличко все розуміє, але зробити нічого не може. Тоді, нащо бути мером? Бо міський голова – це лідер громади, який не може самоусуватися.

Лідер громади – це точно не той, хто хоче щоб кожен ранок всі учні та вчителі Києва співали гімн (поки він та депутати ще сплять або снідають).