До ДБР подали заяву на дії прокурора Олександра Козуба щодо блокування сайтів

До ДБР подали заяву на дії прокурора Олександра Козуба щодо блокування сайтів

Заява адресована безпосередньо директору відомства Роману Трубі, за підписом головного редактора Інформаційного агентства “Укрпрес-Інфо” Олексія Платонова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на UkrPress.info.

У вказаному документі йдеться про наступне: «Прошу Вас, розглянути правомірність дій прокурора ГПУ Олександра Козуба, який виступив на думку юристів і медіаекспертів проти свободи слова в Україні і безпосередньо проти патріотичних інформресурсів, зокрема www.ukrpress.info, та 18 інших.

Довгих 3 місяці, www.ukrpress.info та ще 18 заблоковани в Україні через ухвалу Печерського районного суду м. Києва (суддя Вовк С.В. та прокурор Козуб Олександр) від 23.07.2019 року № 757/38387/19-к стосовно кримінального провадження 12018060020001159, згідно якого біля 20 сайтів визнано речовими доказами (ШТО) та накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності.

Дане абсурдне рішення прокурора О. Козуба підриває основи демократичних інститутів в Україні і кидає тінь на роботу прокуратури в цілому. Сподіваємося на розуміння ситуації і об’єктивний розгляд цього питання».