До Львова прибули військові 278-го бронекавалерійську полку армії США
https://videocdnl.luxnet.ua/zaxid/resources/videos/2018/08/1463139_main.mp4.jpeg

До Львова прибули військові 278-го бронекавалерійську полку армії США

На Львівщині американські солдати пробудуть майже рік. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

З 8 серпня 278-ий бронекавалерійський полк зі штату Теннесі (США) навчатиме українських вояків 54-ї окремої механізованої бригади. На Львівщині американські солдати пробудуть майже рік.

«Я їду додому. Побачу свою наречену, свою родину. А після того піду рибалити», ‒ з посмішкою каже американський полковник Денніс Діллі.

Він та вся його 27-ма бригада повертається додому, до Нью-Йорка. Їхня дев’ятимісячна ротація на Яворівському полігоні вже закінчилася.

На заміну піхотинцям приїхали вояки 278-го бронекавалерійського полку. Символічно командування на плацу розгортає свій бойовий стяг. Це символ прийому командування «Об’єднаною багатонаціональною групою підготовки Україна».

27-ма піхотна бригада на Яворівському полігоні перебувала ще з листопада минулого року. Командування загону підсумовує рік із українськими солдатами.

«Ми помітили, що українські солдати ефективно працюють і справді хочуть вчитися. Вони буквально поглинають наші навчання й тренінги. Ми тренували їх лише кілька перших тижнів насправді. А потім вони вже самостійно, як команда почали виконувати завдання на полі», ‒ розповідає командир 27-ї піхотної бригади США Денніс Ділі.

Разом із бронетанковим полком продовжать вчитися бійці Бахмутської 54-ї бригади.

«Моя частина захоплена від ідеї приїхати й попрацювати з нашими партнерами. Ми маємо одну ціль ‒ гарно тренувати усіх солдатів. Не лише українських, а й інших націй та партнерів, усіх учасників цієї програми. Бо насправді ми всі вчимося один в одного», ‒ пояснює командир 278-го бронекавалерійського полку США Джиммі Коул.

Американські солдати лише знайомляться з країною, в якій вони перебуватимуть дев’ять місяців.

«Щойно ми почули, що маємо місію в Україні, то почали читати й дізнаватися про вашу країну. Але лише прибувши сюди, я по-справжньому пізнаю її», ‒ додає старший лейтенант Маркус Мітчел.

Втім американці не єдині, від кого українці черпають знання й діляться власним досвідом, здобутим під час війни на сході.

«Надзвичайно великий вклад вносять у підготовку наших військовослужбовців роблять й інші солдати. Це військовослужбовці Сполучених Штатів Америки, Канади, Литви, Польщі, Швеції й Данії», ‒ каже начальник Академії сухопутних військ Павло Ткачук.

Програма «Об’єднана багатонаціональна група з підготовки Україна» працює вже три роки. За цей час у міжнародному центрі миротворчості та безпеки вже вдосконалили свої вміння сім тисяч українських захисників.