Документальний спектакль "Нові": перфоманс від українців у Вроцлаві

Документальний спектакль “Нові”: перфоманс від українців у Вроцлаві

Усі погляди направлені, і всі стежки ведуть до Вроцлава. Фундація Україна запрошує на документальний спектакль за участю 8 молодих українців, які замешкали у Вроцлаві. Герої цієї інсценізованої історії розкажуть про себе, про еміграцію і Вроцлав в їх житті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Зворушливі, смішні, знайомі та незнайомі глядачам історії можна переглянути в Українському Центрі Культури та Розвитку 9 березня о 19:00. Білети вартістю 10 злотих можна купити в CUKR від 04.03 до 08.03.

Спектакль “Нові” розповідає про українців, які приїхали до Вроцлава. Герої цієї інсценізованої історії розкажуть про себе, про еміграцію і Вроцлав в їх житті. Я переконаний, що складно знайти кращий спосіб, аби дізнатися про те, ким вони насправді є, ці люди — розповідає режисер Якуб Табіш.

“Нові”- це театральна розповідь 8 молодих вроцлав’ян українського походження.

Спектакль є частиною перегляду документальних спектаклів “Театр на фактах” організованого Інститутом Єжи Гротовського.

— Спектакль розказують нові мешканці Вроцлава, деякі з яких живуть тут тільки кілька місяців, деякі — кілька років. Завдяки ним Вроцлав змінюється, вперше в своїй історії стаючи настільки багатокультурним. Але коли ці нові стають старими? На це питання намагаємося відповісти, запрошуючи глядачів під час спектаклю до дому з варениками, — ділиться режисер.

Його сценарій складається з елементів 8 правдивих інтерв’ю героїв спектаклю:

  • емігрантки з Донбасу, молодого спортсмена і по сумісництву активіста на Майдані,
  • львів’янки з картою Поляка, студентки польської філології.
  • Є серед цих історій місце і коханню, і спогадам про дім, про родину, відвертості про страхи і мрії, про те, за що
    люблять Вроцлав і чого їм бракує з дому.

— Я завжди питаю людей про два слова, не розумію, не знаю, що це є — дім і любов. Знаєш, що це таке? Я не знаю, — лунає за сцени.

Прем’єра спектаклю відбулася 15 лютого цього року. Послухати історії “Нових” прийшло близько 70 людей. На сцені було гаряче — символічно “Нові” готували українські вареники з картоплею, щоб нагодувати своїх гостей.

9 березня о годині 19:00 в Українському Центрі Культури та Розвитку відбудеться ще один показ спектаклю для всіх, кому не вистачило білетів на прем’єру (білети розпродалися місяць перед спектаклем!), або хто з інших причин не зміг дізнатися їх історії.

Квитки на спектакль можна придбати в Інфопункті в CUKR, ul. Ruska 46A/201 від 04.03-08.03 в наступних годинах: понеділок, середа, п’ятниця 11:00-20:00, вівторок, четвер від 10:00 до 16:00. Вартість квитків: 10 зл.

Режисер: Jakub Tabisz

Сценарій: Reżyseria: Jakub Tabisz
Музика: Marina Mashtaler, Mateusz Kolaszkiewicz
Виступають: Sofiia Baianova, Dima Cherkaskyi, Inna Horbivnenko, Mirka Lutsiv, Marina Mashtaler, Sviatoslav Maryniak, Khrystyna Moldavchuk, Zlata Veresniak

Тривалість: 50 хвилин