Дружина Президента презентувала проект будівництва Малого групового будинку для дітей-сиріт
http://www.president.gov.ua/storage/j-image-storage/08/45/14/d6b6e2972dda6d00232244b453e870b6_1530098539_wysiwyg.jpeg

Дружина Президента презентувала проект будівництва Малого групового будинку для дітей-сиріт

Дружина Президента у Дніпрі презентувала проект будівництва Малого групового будинку для дітей-сиріт. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Офіційне інтернет-представництво Президента України Петра Порошенка.

У рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області дружина Президента України Марина Порошенко разом із Головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентином Резніченко презентувала проект будівництва Малого групового будинку. Проект був розроблений за співпраці Фонду Порошенка, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та дніпровських архітекторів.

Згідно з проектом, це одноповерховий заклад соціального захисту для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі й дітей з інвалідністю. Головна мета створення такого проекту – створити умови, наближені до сімейних, для дітей, які будуть проживати у такому будинку.

Наразі в Україні діють 48 інтернатних закладів, у яких проживає 5 тисяч сиріт. Із них 2 тисячі – діти, половина з яких – це особи з інвалідністю.

На сьогодні усиновлення є одним із пріоритетів для України. Для його реалізації у січні 2018 цього Президент України Петро Порошенко підписав Указ про захист прав дітей-сиріт. Зокрема, у Державному бюджеті цього року передбачено витрати для будівництва малих групових будинків та дитячих будинків сімейного типу в розмірі 277 млн грн.

За словами Марини Порошенко, за розробленим проектом планується збудувати 6 осель на Дніпропетровщині. Також ще 7 регіонів України вже готові долучитися до нашої ініціативи, виділити землю та збудувати 14 таких будинків у своїх областях.

Згідно з проектом, планування Малого групового будинку розраховане на проживання десятьох дітей. Для цього передбачено 5 спальних кімнат – по двоє дітей. А також вітальня, яка поєднана з кухнею та обіднім залом. Кімната для зберігання сезонного одягу та взуття, пральня. Для вихователів передбачена окрема кімната. Площа будівлі – 268 кв. м. Прибудинкова територія – площею 3 000 кв. м. На ній передбачено облаштування дитячого майданчика з тренажерами та зоною відпочинку. Крім того, у будинку облаштовано технічні приміщення для опалювання та зберігання продуктів.