Двоє українців претендують на звання найкращого боксера року

Двоє українців претендують на звання найкращого боксера року

Крім того, на звання тренера року був номінований Анатолій Ломаченко, який раніше отримав аналогічну нагороду за версією Sports Illustrated. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Українські боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко увійшли до числа претендентів на звання «Боксер року» за версією Асоціації журналістів Америки, які пишуть про бокс (BWAA).

Василь Ломаченко в 2018 році виграв пояси WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та WBO (Всесвітньої боксерської організації) в легкій вазі (до 61,2 кг). Усик став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі (до 90,7 кг) та захистив це звання в бою з британцем Тоні Беллью

Зазначається, що на звання кращого боксера 2018 року також претендують чемпіон WBO в першій напівсередній вазі американський боксер Моріс Хукер, чемпіон WBC в легкій вазі американець і потенційний суперник Ломаченка Майкі Гарсія, і чемпіон WBO в напівсередній вазі американець Теренс Кроуфорд.

Нагадаємо, що раніше українця Анатолія Ломаченка визнали найкращим тренером світу з боксу за підсумками 2018 року за версією впливового видання Sports Illustrated. А минулоріч Анатолія Ломаченка BWAA також визнавала найкращим тренером року.