«Gazeta Polska Codziennie»: Ескадра смерті Пріґожина
http://external.polskieradio.pl/files/fd74d161-0fab-42d1-9a10-30fde09ed761.file

«Gazeta Polska Codziennie»: Ескадра смерті Пріґожина

Люди Пріґожина ліквідують опоненітв кремлівської влади на лише в Росії, але й за кордоном зокрема, в Сирії, Україні та на Канарських островах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Бізнесмен з найближчого оточення президента Росії Владіміра Путіна стоїть за кримінальними атаками спрямованими проти опонентів влади. Євґєній Пріґожин, відомий теж як творець і куратор фабрики тролів, створив групу, котра здійснює операції проти осіб, які Кремль вважає грізними, – повідомляє «Gazeta Polska Codziennie».

У журналістському розслідуванні з’являється Валєрій Амєльченко, він розповідає, що отримував криміальні замовлення від людей Пріґожина. Визнає, що сам брав участь у нападах на опозиційних блогерів, в тому зі смертельним наслідоком. Операції людей Пріґожина проводилися також за кордоном, зокрема, в Сирії, Україні та на Канарських островах.

В Україні команда кремлівського «бізнесмена» діяла і в Києві під час Майдану, і згодом, на території, яку окупують російські сили. У Луганську згаданий Амєльченко брав участь в ліквідації Дмітрія Карґаєва, який працював в «адміністрації глави ЛНР» Ігоря Плотницького, – повідомляє видання.

«Gazeta Polska Codziennie» наголошує, що Амєльченко, який погодився передати журналістам іншу суттєву інформацію на тему своєї співпраці з людьми Пріґожина, на початку жовтня пропав безслідно. Відомо лише, що за ним стежили, а в дворі будинку, в якому мешкав, знайдено його черевик і мобільні телефони.

Л.І.