Генеральний Консул Республіки Польща у Харкові Пьотр Стаханчик зустрівся з керівником Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександром Стрюком

Генеральний Консул Республіки Польща у Харкові Пьотр Стаханчик зустрівся з керівником Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександром Стрюком

Сьогодні, 2 червня, керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк провів зустріч з Генеральним Консулом Республіки Польща у Харкові Пьотром Стаханчиком. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Сєвєродонецьку міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

В ній прийняли участь також заступник керівника Сєвєродонецької міської ВЦА Тетяна Верховська, Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові Барбара Качмарчик, консул Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові Міхал Банась, голова Польсько-українського культурноосвітнього товариства «Донбас» Юрій Юрчик та заступник директора БО «Карітас Сєвєродонецьк» Олена Небеська.

Генеральний Консул Республіки Польща у Харкові Пьотр Стаханчик повідомив: «У нас в Консульстві є можливість з розробки програм розвитку та допомоги гуманітарного напрямку. Минулого року у Харкові ми вже робили такі програми. Одна з них – це програма допомоги внутрішньо переміщеним особам, а інша – допомогу у закупці обладнання для лікарень. В цьому році ми допомагаємо територіям в зоні ООС. У Сєвєродонецьку ми плануємо реалізовувати ці програми через БО «Карітас Сєвєродонецьк».

Керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк зазначив: «Це абсолютно правильно. Олена Степанівна у нас дуже активний громадський діяч. Крім того, БО «Карітас Сєвєродонецьк» надає суттєву допомогу мешканцям Сєвєродонецької міської територіальної громади, як в гуманітарних питаннях, так і в громадських. Особливо тих населених пунктів, що приєдналися до нашої громади внаслідок нової адміністративно-територіальної реформи».

Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові Барбара Качмарчик більш докладно зупинилася на програмі, яку планується реалізувати на початковому етапі співпраці: «Наше Міністерство зовнішніх справ підтримало ініціативу БО «Карітас Сєвєродонецьк» щодо надання паливних брикетів для малозабезпечених та нужденних верств населення в зоні ООС. Цей проект буде першим з багаточисельних проектів під назвою «Польська допомога».

Сторони обговорили інші питання співпраці, які можуть бути взаємовигідними та взаємокорисними у польсько-українських добросусідських відносинах, тим більше, що місто Сєвєродонецьк є побратимом польського міста Єленя Гура.

На завершення зустрічі учасники обмінялися подарунками з національною і територіальною символікою та зробили колективне фото.