Генпрокуратура України відправила до Польщі ще одну підозру щодо Славоміра Новака
Славомір Новак (червень 2011 року) Wikimedia, Platforma Obywatelska RP – Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license

Генпрокуратура України відправила до Польщі ще одну підозру щодо Славоміра Новака

Є ще одна підозра щодо Славоміра Новака, колишнього польського політика, який очолював компанію «Укравтодор», і якого звинувачують у корупції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прокуратура України має додаткові підозри щодо Славоміра Новака. Колишній польський міністр транспорту, коли він був головою компанії «Укравтодор», на думку слідчих, не виконував рішення українського суду. Це ще одна підозра щодо колишнього польського політика, якого звинувачують у корупції.

Українська генеральна прокуратура повідомила, що направила до Польщі повідомлення про підозри щодо колишнього керівника «Укравтодору».
За даними слідчих, Славомір Новак, керуючи українською державною компанією, відповідальною за будівництво доріг, навмисно ігнорував вирок українського суду.
Йдеться про рішення Верховного суду України поновити на посаді одного з регіональних директорів українського підприємства. У прокуратурі заявили, що внаслідок дій Славоміра Новака на «Укравтодор» накладено штрафи.

Славомір Новак перестав працювати в Україні в 2019 році. Над Дніпром його підозрювали у поданні недостовірної декларації про майновий стан. Національне антикорупційне бюро України також звинуватило його у прийнятті фінансових вигод в обмін на замовлення на будівництво доріг.

У липні минулого року Центральне антикорупційне бюро (CBA) тимчасово заарештувало Славоміра Новака, зокрема, за підозрою у корупції та відмиванні грошей.

Заарештування Славоміра Новака було результатом спільного польсько-українського розслідування.

IAR/Л.І.