Глава Європарламенту схвалив рішення щодо виділення Україні €1 млрд фінансової допомоги
https://www.eurointegration.com.ua/images/doc/8/4/844450c-2.jpg

Глава Європарламенту схвалив рішення щодо виділення Україні €1 млрд фінансової допомоги

У середу, 4 липня, глава Європарламенту Антоніо Таяні підписав указ про виділення макрофінансової допомоги у розмірі 1 млрд євро уряду України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Про це повідомив у Twitter посол України в Бельгії Михайло Точицький.

«Рішення Європарламенту та Ради ЄС про виділення Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро підписано сьогодні президентом ЄП Таяні напередодні саміту Україна-ЄС. Велика подяка за підтримку всім друзям України в ЄС», – написав він.

Однак, не дивлячись на підписання указу, Україна може не отримати коштів, оскільки не виконала досі усі умови договору. Зокрема так і не було скасовано мораторій на експорт лісу, який діє в Україні з 2015 року. Свого часу через відмову скасувати його Єврокомісія не надала Україні допомогу на суму 600 млн євро.

Як повідомляв раніше ZAXID.NET, 26 червня, Рада ЄС схвалила четверту програму макрофінансової допомоги для України, яка передбачає виділення 1 млрд євро кредитів у разі виконання Києвом низки умов. При цьому проти такого рішення виступила лише Угорщина.