Голова угорського МЗС звинуватив ВРУ в підіграванні «екстремістам»
https://alfahir.hu/sites/default/files/styles/szeles/public/indexfoto/szijjarto-peter0fd70db7-8a08-4ee7-bc34-fbe0de2ec9721_0.jpg?itok=7XzRnCIw

Голова угорського МЗС звинуватив ВРУ в підіграванні «екстремістам»

Петер Сіярто заявив, що «українська політика опустилася на дивовижну глибину». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що український парламент грає на руку «екстремістам» в питанні угорської громади Закарпаття.

«Київський парламент грає на руку тим екстремістам, які розмістили особисті дані сотень закарпатських угорців (на сайті «Миротворець»), адже громадян з подвійним громадянством неможливо ідентифікувати, спираючись тільки на відкриті джерела», – цитує Сіярто«Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу МЗС Угорщини.

Угорський міністр також здивований тим, що уряд України не засудив і не висловив протест проти появи петиції на сайті Верховної Ради України, де згадується необхідність депортації закарпатських угорців.

За словами глави угорської дипломатії, українські законодавці нагадують своїми пропозиціями «часи темних диктатур, якщо хочуть змінити етнічний склад жителів Берегова, заселяючи його українцями і зменшуючи пропорцію угорського населення».

Сіярто заявив, що «українська політика опустилася на дивовижну глибину» і запевнив закарпатських угорців, що вони й надалі можуть розраховувати на допомогу «материнської держави».

Така заява прозвучала на фоні публікації сайтом «Миротворець» інформації про понад 500 закарпатських жителів, які мають українське і угорське громадянство.