Головний дипломат України знає як побороти черги на кордонах
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/06/chergy-na-kordoni.jpg

Головний дипломат України знає як побороти черги на кордонах

Контрольно-пропускні пункти на кордоні з країнами ЄС активніше розбудовуватимуться, якщо кошти з бюджету та міжнародних програм спрямовувати на освоєння у регіони. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

Контрольно-пропускні пункти на кордоні з країнами ЄС активніше розбудовуватимуться, якщо кошти з бюджету та міжнародних програм спрямовувати на освоєння у регіони.
Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на прес-конференції на Закарпатті, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“У нас в державі наразі модель така, що за КПП на кордоні відповідає митниця ДФС. З того, що ми бачимо на наших кордонах – нам потрібно цю логіку змінити. Чому б зараз, у рамках реформи децентралізації, нам кошти і фінансові ресурси, які ми виділяємо з держбюджету та отримуємо за міжнародними програмами, не поєднати і не передати до регіонів? Ми на рівні колег-міністрів МЗС зустрічаємось, про щось домовляємось, а потім тендер не відбувається. Це потрібно передати на рівень регіонів – треба, аби розподіл коштів та менеджмент знаходився тут. Хай працюють”, – сказав Клімкін.
Міністр заявив, що черги на кордоні зникнуть у разі запровадження спільного з партнерами митного контролю. За його словами, польська сторона вже готова впроваджувати таку ініціативу, але угорська поки що ні.

Він також зазначив, що знає про проблему з реконструкцією КПП на кордонах Закарпаття, та й кількість їх замала: “Це неприйнятно, коли протягом майже 200 км нема жодного пункту пропуску”.