Гончарук вимагатиме у Financial Times спростувати статтю про «компроміс» з Коломойським

Гончарук вимагатиме у Financial Times спростувати статтю про «компроміс» з Коломойським

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук направив лист-звернення до авторів статті, розміщеної на сайті Financial Times, з проханням спростувати інформацію про те, що уряд нібито шукатиме компромісу з Ігорем Коломойським у питанні націоналізованого ПриватБанку. Про це повідомляє Upmp.news  посиланням на Громадське.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук направив лист-звернення до авторів статті, розміщеної на сайті Financial Times, з проханням спростувати інформацію про те, що уряд нібито шукатиме компромісу з Ігорем Коломойським у питанні націоналізованого ПриватБанку. Про це повідомляє прес-служба прем’єр-міністра України.

«Цитата, на якій базується висновок авторів матеріалу, вирвана з контексту та не є репрезентативною в контексті усієї наданої Прем’єр-міністром України інформації», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Там наголошують, що Гончарук не повідомляв про ведення переговорів як з Коломойським, так і з будь-ким іншим щодо націоналізації ПриватБанку та пошуків «компромісів» з його колишніми власниками.

«Інформація, яка міститься в сьогоднішньому матеріалі видання Financial Times не відповідає принципам об’єктивності, що їх повинні дотримуватися засоби масової інформації — тим паче, ЗМІ такого рівня», — зазначається у повідомленні прес-служби прем’єр-міністра.

Зранку 17 вересня видання Financial Times опублікувало статтю, у якій надало коментар Гончарука щодо ймовірного компромісу з Ігорем Коломойським щодо ПриватБанку. Згодом у прес-службі Гончарука повідомили, що ніяких переговорів з колишніми власниками банку не ведуть.

«Я абсолютно переконаний, що нам потрібно зосередитися на зростанні зараз і шукати спільні рішення замість того, щоб витрачати наші ресурси на знищення одне одного. Тож я дуже позитивно ставлюся до риторики, спрямованої на пошук компромісу», — заявив Гончарук.

У статті також зазначають, що Гончарук заявив про необхідність пошуку компромісу спільно з МВФ, місія якого наразі перебуває в Україні.

13 вересня Коломойський заявив про появу «вікна можливостей» в укладанні мирової угоди з ПриватБанком.

«Якась мирова угода, якось вийти із ситуації. Вона ж не може бути вічно напруженою. Сьогодні хороше вікно можливостей», — додав Коломойський.

Раніше Коломойський заявляв, що хоче отримати від держави компенсацію за націоналізацію ПриватБанку у розмірі 2 мільярди доларів. Саме у таку суму олігарх оцінив власний капітал, який він вклав у банк.