Google запустив сервіс Dataset Search, що дозволяє пошук за наборами даних
https://zaxid.net/resources/photos/news/640x360_DIR/201809/1465111.jpg?201809061804

Google запустив сервіс Dataset Search, що дозволяє пошук за наборами даних

Пошуковий сервіс Dataset Search буде корисний для науковців, дослідників, журналістів і всіх тих, хто цікавиться статистикою по певній темі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Компанія Google оголосила про запуск бета-версії пошуку за наборами даних Dataset Search. Нова опція частково працює на базі розмітки Dataset.

Як інформує технологічний ресурс Searchengines, пошук за наборами даних дозволяє дослідникам знаходити статистику, пов’язану з навколишнім середовищем і соціальними науками, урядові дані і дані новинних організацій.

Зокрема, при складенні запиту щодо статистики погоди користувачі побачать дані з NASA і NOAA, а також з академічних сховищ, таких як сервіс Dataverse, що належить Гарвардському університету, і Consortium for Political and Social Research (ICPSR), який об’єднує дані декількох вузів.

Як повідомляється, новий пошуковий сервіс буде корисний для науковців, дослідників, журналістів і всіх тих, хто цікавиться статистикою по певній темі. За допомогою Dataset Search знаходити такі дані буде простіше.

Власникам сайтів і відповідних постачальників вмісту Google рекомендує розмічати такий контент, щоб його можна було знайти в Dataset Search.

«В міру того, як все більше сховищ даних будуть використовувати стандарт Schema.org для опису свого контенту, різноманітність і охоплення наборів даних, які користувачі можуть знайти в Dataset Search, буде рости», – відзначили в компанії.

Dataset Search працює на декількох мовах, кількість яких в майбутньому планують розширити.

Один із найбільш популярних браузерів у світі Google Chrome незабаром змінить свій дизайн. Новий дизайн на комп’ютерах матиме більше білих тонів.