Гройсман назвав три головні вимоги до нового голови "Нафтогазу"

Гройсман назвав три головні вимоги до нового голови “Нафтогазу”

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв’ю “Прямому” назвав три головних вимоги до майбутнього голови НАК “Нафтогаз України”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Прямий.

“В мене є декілька дуже важливих принципових позицій, з яких я не зійду. Перше – має бути забезпечено транзит газу і функціонування газотранспортної системи відповідно до європейського законодавства. І рішення уряду з цього питання має бути реалізоване менеджментом компанії НАК “НАфтогаз”. Друге – має бути досягнута ціль збільшення видобутку українського газу, щоб ми не купували за кордоном. Таким чином ми зможемо системно знизити ціни на газ”, – сказав Гройсман.

За його словами, по сьогоднішній день програма, затверджена урядом, “Нафтогазом” була провалена.

“І це питання вже не про “Нафтогаз”, а питання про те, що провал Нафтогазу в добутку створює проблеми державі. І це друга моя вимога до компанії НАК “Нафтогаз”. Я про це сказав Наглядовій раді, що це позиція уряду і ми не будемо тут робити виключень. Тому дискусія сьогодні триває”, – додав Гройсман.

На його думку, сьогодні, 19 березня, вдасця її фіналізувати і ухвалювати ті рішення, які дозволять досягти саме цих цілей.

“Я ще раз наголошую, що мене цікавить, щоб у нас був сертифікований апарат газотранспортної системи після 1 січня 2020 року, сертифікований європейськими партнерами. Це перше завдання. Друге – щоб вони досягли в цьому році збільшення видобутку газу відповідно до стратегії, яку ми затвердили. І третє – заробітна плата менеджменту компанії, директорів компанії, має бути адекватною, а не захмарною. Це три базових позиції, на яких ми стоїмо і будемо стояти. Це принципове питання і мені байдуже, яке прізвище буде написано в управлінцях. Єдине, щоб управлінці були професійні, якісні і змогли досягти тих цілей, які потребує сьогодні держава”, – завершив Гройсман.