Гроші трудових мігрантів в Україні витрачаються на споживання

Гроші трудових мігрантів в Україні витрачаються на споживання

Враховуючи те, що соціально-економічна ситуація в країні поки кардинально не змінюється, досить велика частка українців буде мати бажання поїхати і попрацювати за кордоном. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Хтось хоче заробити гроші на навчання дітей, на придбання житла, а деякі не проти повернутися згодом додому та започаткувати свій власний бізнес. На першому місці по грошам, які потрапляють в Україну з-за кордону, лідирує Польща. В минулому році з цієї країни було завезено до України $3,2 млрд. Українці працюють в Польщі нетривалий час, бо кожен другий знаходиться там менше ніж три місяці. Такі люди, як правило, не перераховують гроші через банківські установи, а привозять їх особисто у кишені. Далі ці кошти витрачаються на споживання. А коли на них закуповуються в торговельних мережах імпортні товари, то гроші вертаються за кордон.
Більшість українських трудових мігрантів їдуть за кордон за грошима, а не в пошуку еміграції. Тому вони намагаються вибирати ті країни, де можна більше заробити за відносно короткий час. Тому природно, що наших співвітчизників приваблюють країни “старої” Європи, де рівень зарплат вище. Зокрема, згідно соціологічних досліджень, кожен четвертий українець хоче працювати у Німеччині. В тому числі і тому, що вони там можуть отримувати зарплатню в 2-3 рази більшу, ніж у Польщі.