Іспанія готуватиме українських снайперів на своїй території
Фото ілюстративне. Війна росії проти України PAP/Alena Solomonova

Іспанія готуватиме українських снайперів на своїй території

Рішення про співпрацю було прийнято під час понеділкових переговорів за участю делегації Києва, які відбулися у Мадриді Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Іспанія готуватиме українських снайперів на своїй території найближчими тижнями. Про це пишуть мадридські ЗМІ. Рішення про співпрацю було прийнято під час понеділкових переговорів за участю делегації Києва, які відбулися у Мадриді.

Навчання для українських стрільців пройдуть на військовій базі в Толедо, що в центральній Іспанії, — повідомляє столичний портал Voz Populi і нагадує, що іспанська армія не тільки організовувала раніше подібні навчання для військ інших країн, а й організовувала на своїй території у 2022 році спільні навчання снайперів США, Бельгії, Нідерландів, Греції, Німеччини та Італії.

Згідно із заявами керівництва Міністерства національної оборони Іспанії, наразі країна погодилася на навчання близько 400 українських військових.

Поки що плани іспанської армії свідчать про те, що під час навчань у цій країні українська армія отримає знання у сфері розмінування, а також пройде навчання у сфері екстреної медичної допомоги та поводження зі зброєю.

Наприкінці жовтня Міністерство оборони Іспанії повідомило, що іспанські офіцери також навчатимуть українських військових кіберзахисту.

PAP/В.Г.