Кабмін ухвалив стратегію управління державним боргом України

Кабмін ухвалив стратегію управління державним боргом України

Кабінет міністрів ухвалив трирічну стратегію управління державним боргом, яка передбачає зниження показника держборгу до кінця 2020 року до рівня не вище 49% ВВП і оптимізацію структури боргу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

У середу, 22 серпня, Кабінет міністрів ухвалив трирічну стратегію управління державним боргом, яка передбачає зниження показника держборгу до кінця 2020 року до рівня не вище 49% ВВП і оптимізацію структури боргу.

Як зазначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в 2005 році держборг становив 12,5 млрд дол. або 14,3% ВВП, а в 2013 році зріс до 60 млрд. дол. Він зазначив, що лише на обслуговування боргу витрачається 130 млрд. грн. щорічно.

Нова стратегія передбачає зниження держборгу до ВВП до кінця цього року до 60%, наступного року – до 52%, до кінця 2020 року – до 49% ВВП. Крім того, стратегія передбачає більш рівномірний графік погашення боргу з подовженням строків, залучення більш довгострокового пільгового фінансування, збільшення частки держборгу в національній гривні.