Кабмін заборонив виплату бонусів та винагород у держкомпаніях
https://rian.com.ua/images/100858/68/1008586815.jpg

Кабмін заборонив виплату бонусів та винагород у держкомпаніях

Кабінет міністрів України вирішив заборонити виплати бонусів і винагород у компаніях, власником яких є держава. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Кабінет міністрів України вирішив заборонити виплати бонусів і винагород у компаніях, власником яких є держава. З такою заявою виступив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу, 18 липня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я пропоную абсолютно зважене і справедливе рішення: заборонити виплати бонусів і винагород у державних компаніях України. Я підтримую те, що зарплати і премії мають бути гідними, щоб люди не займалися корупцією. Але щодо жадібності, надмірностей, фантастичних цифр, які планується виплачувати, я таке підтримати не можу», – заявив Гройсман.

Доручення, підтримане на засіданні уряду, буде направлене на обговорення Кабміну і має бути подане на підпис прем’єр-міністру протягом трьох днів.

«Я поважаю корпоративне управління, я поважаю незалежність наглядових рад, але прошу поважати український народ, сприймати реальність, а не жити у захмрарних цифрах», – додав глава уряду.

Він доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) підготувати це рішення, визначивши крайню межу додаткових виплат.

Нагадаємо, що 30 травня наглядова рада НАК «Нафтогаз України» прийняла рішення про виплату працівникам компанії 46,3 млн доларів премій у зв’язку з перемогою у Стокгольмському арбітражному суді у суперечці з російським газовим монополістом «Газпромом» щодо транзитного контракту.

Першу частину премії в розмірі 541 млн гривень менеджери отримають найближчим часом. Це 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності «Нафтогазу» за 2017 рік. Решту виплачуватимуть три роки за умови, якщо російська компанія виконає вимогу суду.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав переглянути рішення про суму премій, назвавши це «перегином». Однак в Наглядовій раді «Нафтогазу» заявили, що не мають наміру переглядати це рішення.