Канада відновлює навчання українських військових
Ілюстративне фото PAP/DPA/The Presidential Office of Ukraine

Канада відновлює навчання українських військових

Це будуть тренінги з поведінки зі зброєю, бойових дій на передовій, навичок ведення розвідки та надання першої медичної допомоги, а також на тему права збройних конфліктів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Канада відновлює навчання українських військових у межах операції UNIFIER. Тренінги відбуватимуться у Великій Британії. Крім цього, ​​в Україну буде доставлена ще одна партія канадської зброї, повідомила в четвер міністерка оборони Канади Аніта Ананд.

Канадські військові прибудуть на базу в південно-східній частині Англії наступного тижня. Приблизно 255 канадських солдатів візьмуть участь у тренуваннях солдатів української армії, які проводяться за ініціативи британського уряду спільно з британськими військовими.

Це будуть тренінги серед іншого з поведінки зі зброєю, бойових дій на передовій, навичок ведення розвідки та надання першої медичної допомоги, а також на тему права збройних конфліктів.

Ананд нагадала, що з 2015 року до моменту призупинення навчання перед російським вторгненням канадські військові провели тренінги для понад 33 тисячі українських вояків.Перші групи українських новобранців перебувають у Британії з початку липня, на 5-тижневих курсах візьмуть участь до 10 тисяч слухачів. українських вояків. Протягом останніх років британські військові навчили приблизно 22 тисяч українських вояків.

Міністерка оборони Канади додала, що компанія GDLS найближчими тижнями почне поставки в Україну 39 нових броньованих машин. Транспортні засоби будуть додатково оснащені.

РАР/О.Р.