Керівництво ГПУ та АП розпорядилося продовжити будівництво Музею Майдану
http://www.maidanmuseum.org/sites/default/files/imce/mrd_stage_2_poster_tn-8-2_0.jpg

Керівництво ГПУ та АП розпорядилося продовжити будівництво Музею Майдану

Припис керівника департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка про призупинення робіт із будівництва Музею та Меморіалу Революції гідності скасовано. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Про це повідомила заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська на зустрічі в Адміністрації президента із першим заступником голови АП Віталієм Ковальчуком і директором державного закладу “Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні – Національний Музей Революції гідності” Ігорем Пошивайлом.

Заступник генпрокурора зауважила, що слідчий експеримент на місці майбутнього будівництва проведуть до початку будівельних робіт, але це не завадить зведенню комплексу. “Розклад побудови меморіалу і музею відкритий і відомий заздалегідь, тому будь-які слідчі дії можна здійснювати, не зупиняючи будівництво”, – наголосив Ковальчук.

Зі слів чиновника, суспільство і влада в Україні мають обов’язок належно вшанувати подвиг героїв Небесної сотні, бо меморіал із музеєм покликані “не тільки зберегти пам’ять про цей подвиг, а й стати постійним нагадуванням про цінності демократії, свободи, вільного вибору і європейських цінностей”.   

Як писав Z, департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України видав припис про заборону будівництва музею та меморіалу Революції гідності на вулиці Інститутській у Києві.

Керівник департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк заявив, що призупинення проекту потрібне для завершення слідчих експериментів. “Будувати музей не забороняли. Тимчасово, до завершення слідчих експериментів, прокурор видав заборону на зміну ландшафту”, – заявив Горбатюк.

Він додав, що слідчі експерименти планують завершити впродовж 2-3 місяців.

Нагадаємо, 27 червня конкурсна комісія визначила переможця на проект Музею Революції гідності. 20 лютого журі вибрало проект меморіального комплексу, котрий передбачатиме облаштування простору довкола музею (липова алея, стела пам’яті, сад).