Кібербезпека буде одною із тем зустрічі Байден-Путін
Владімір Путін PAP/EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL

Кібербезпека буде одною із тем зустрічі Байден-Путін

У розмові з російським державним каналом Владімір Путін сказав, що Росія може видавати Сполученим Штатам гакерів, але тільки в тому випадку, якщо Вашингтон чинитиме так само. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Владімір Путін заявив, що питання кібербезпеки буде одною з головних тем розмови з Джо Байденом. Нагадаємо, президенти РФ та США зустрінуться у середу в Женеві.

Перед американсько-російськими розмовами Путін сказав, що Росія може видавати Сполученим Штатам гакерів, але тільки в тому випадку, якщо Вашингтон чинитиме так само. «Якщо ми дійдемо порозуміння в питанні кіберзлочинців, то Росія, очевидно, буде дотримуватися цих домовленостей і видаватиме їх (кіберзлочинців – ред.). Однак це буде можливим тільки в тому випадку, коли друга сторона, тобто США, буде діяти так само і видаватиме таких злочинців владі Російської Федерації», –  сказав Владімір Путін в ефірі каналу «Россія 1». Під час інтерв’ю для цього телеканалу президент Росії зазначив, що кібербезпека – це «одна із найважливіших тем сьогодення, оскільки відключення цілих систем може призвести до серйозних наслідків».

Як відомо, кібербезпека – це одна з тем, які планує порушити під час розмови американський президент Джо Байден. «Президент Росії знає, що я не вагатимусь із реакцією на шкідливі дії Росії», – написав Байден на шпальтах «The Washington Post», де теж нагадав про санкції, введені проти Росії у відповідь на кібератаки російських гакерів.

PAP/Я.С.