Київське Динамо проходить  Славію
https://football24.ua/resources/photos/news/660x364_DIR/201808/481893.jpg?201808094922

Київське Динамо проходить Славію

Матч Динамо – Славія розпочався о 19:30 за київським часом. Кияни здобули перемогу з рахунком 2:0. Голи на свій рахунок записали Вербіч та Бєсєдін. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на football24.ua.

Київське Динамо дуже активно розпочало гру, зумівши провести швидкий гол. Беньямін Вербіч, який також забив єдиний м’яч “біло-синіх” у Празі, відзначився вже на 11-й хвилині після розіграшу стандарту. Циганков тонко виконав штрафний, а словенець у падінні переграв Коларжа з близької відстані.

Славія не довго відходила після пропущеного м’яча та майже миттєво могла відновити паритет. Сікора підключився до атаки чехів та небезпечно замикав навіс з правого флангу – на щастя для Динамо, поруч зі стійкою.

Вербіч міг оформити дубль вже на 18-й хвилині, однак з його ударом після прострілу Піваріча впорався Коларж. Чехи, натомість, відповідали переважно пострілами з середньої дистанції. Спочатку Гушбауер потужно влупив над поперечкою воріт Бойка, а згодом вже Суочек зовсім трішки промахнувся, пробиваючи з лінії карного.

Якщо в дебюті матчу ініціативою володіли “динамівці”, то ближче до середини першого тайму чехам вдалось повністю вирівняти гру та регулярно загрожувати володінням Бойка. На 30-й хвилині кияни дозволили небезпечно пробити Стоху з меж штрафного, а невдовзі вже польська бригада арбітрів на чолі з Даніелем Стефаньскі врятувала команду Хацкевича від серйозних проблем. Тецл відгукнувся на передачу Делі за спини оборонцям та з декількох метрів “прошив” Бойка, але лайнсмен зафіксував суперечливий офсайд. На повторі здалось, що форвард Славії перебував на одній лінії з захисниками Динамо. Попри бурхливу апеляцію лави запасних пражан та вилучення помічника головного тренера, арбітр свого рішення не змінив.

До перерви киянам ще раз сильно пощастило після удару Змргала, який цілив у дальню дев’ятку метрів з 30-ти, але м’яч просвистів над поперечкою.

Динамо краще увійшло в другу половину гри, втім тривалий час кияни не могли створити чогось по-справжньому небезпечного поблизу воріт Коларжа. Особливо старався Вербіч, який “пачками” накручував гравців Славії перед штрафним майданчиком, але словенцеві явно не вистачало підтримки. Циганков дуже рідко загострював, а Бесєдєн регулярно провалювався на дриблінгу.

А ось на 68-й хвилині киянам серйозно посміхнулась фортуна. Інакше просто неможливо пояснити, як Соучек приблизно з метра не замкнув простріл з лівого флангу в порожні ворота, пробивши над поперечкою.

Не забиваєш ти – забивають тобі. Негласне футбольне правило спрацювало на 74-й хвилині, коли Бєсєдін після розкішної передачі Циганкова вийшов віч-на-віч з Коларжем та підсік м’яч над голкіпером Славії. Однак цей епізод також спровокує полеміку, принаймні, в Чехії. На повторі було помітно, що форвард Динамо перебував трохи ближче до воріт, ніж лінія оборони чехів.

Славія, пропустивши вдруге, почала відкриватись та залишати чимало вільних зон, куди регулярно вривались швидкі “динамівці”. Циганкова, зокрема, також вивели на побачення з Коларжем, але Віктор затягнув з ударом та дозволив суперникам відібрати сферу.

Динамо у підсумку здобуло складну перемогу та пробилось у плей-офф Ліги чемпіонів. Останнім суперником киян на шляху до групового етапу стане Аякс.

Динамо бере прагматизмом, далі буде складно

Олександр Хацкевич продовжує гнути свою лінію, роблячи ставку, насамперед, на оборону тилу. Динамо вкотре зіграло прагматично та без особливого блиску в атаці. Зрештою, у нинішньому сезоні “біло-сині” вже призвичаїли власних фанів до футболу, який не приносить особливого естетичного задоволення, але гарантує результат. А хіба це не головне в сучасному футболі? Хоча, сказати, що кияни супернадійно відіграли ззаду буде великим перебільшенням. Декілька разів Динамо сильно пощастило, а промах Соучека з метра у порожні ворота взагалі можна пояснити лише допомогою потойбічних сил.

Швидкий гол Вербіча, схоже, не входив у плани команди Хацкевича. Забивши, кияни віддали ініціативу Славии та почали грати другим номером. Динамо занадто багато дозволяло чехам, які регулярно тероризували володіння Бойка прострілами, навісами та дальніми ударами. Вистояли і слава Богу… Після перерви кияни показали зовсім інший футбол. По-перше, вони значно спокійніше відіграли в обороні, а, по-друге, пригадали, що можуть класно контратакувати. Вистачило Динамо увімкнути швидкість, як прийшов другий гол. Саме так потрібно грати підопічним Хацкевича у плей-офф, інакше – буде складно.

Польський рефері уболівав за Україну

Даніель Стефаньскі прийняв два неоднозначні рішення на користь Динамо, будьмо відвертими. Вперше польська бригада арбітрів позбавила киян серйозних проблем на 38-й хвилині матчу, коли лайнсмен зафіксував дуже суперечливий офсайд у Тецла. Форвард Славії, схоже, перебував на одній лінії з обороною Динамо, однак став жертвою власних же партнерів по команді, які потрапили у положення поза грою та запоморочили голову боковому рефері. Ну а вдруге Стефанські зіграв на користь киян, закривши очі на невеличкий офсайд Бєсєдіна, коли той забивав другий гол Динамо. Стефаньскі, мабуть, ближча Україна, ніж Чехія. Що ж, ми зовсім не проти…

Вербіч – гравець матчу та головна надія киян

Словенець провів черговий класний поєдинок та, що найголовніше, знову забив. Саме його два м’ячі стали вирішальними у протистоянні Динамо та Славії. Вербіч регулярно тримав у напрузі оборону гостей завдяки швидкісному дриблінгу та й про захист власних воріт не забував. Беньямін – справжній лідер киян та головна зброя Хацкевича у плей-офф. Шкода, що такий гравець у складі “біло-синіх” – лише один.

Ліга чемпіонів. Кваліфікація, 3 раунд, матч-відповідь

Динамо – Славія – 2:0 (перший матч – 1:1)

Голи: Вербіч, 11, Бєсєдін, 74