Клімкін прокоментував низьку явку за кордоном. Але українцям є що відповісти

Клімкін прокоментував низьку явку за кордоном. Але українцям є що відповісти

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував явку українців за кордоном на виборах президента та подякував тим, хто прийшов проголосувати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Клімкін на своїй сторінці у Faceebook зазначив, що стурбований спадом активності закордонних українців у порівнянні з останніми президентськими виборами.

“У 2014 році на закордонних виборчих дільницях проголосували майже 73 тисячі українців, у першому турі цього року – ледве більше 53 тисяч. Якась гірка виходить арифметика”, – наголосив міністр.

Водночас він подякував всім, хто прийшов на закордонні виборчі дільниці 31 березня.
“Як би пафосно це не звучало, громадянський обов’язок має бути однаково важливим для всіх українців. Ми – частина єдиної політичної нації і маємо її зміцнювати своєю свідомою громадянською позицією”, – зазначив Клімкін.

Водночас у коментарях під дописом міністра українці поскаржилися на величезні черги до виборчих дільниць в різних країнах, через що багато охочих не змогли проголосувати.

“Я, наприклад, у цій черзі стояла – 2 ГОДИНИ!!! Так мені ще повезло, я живу в передмістті Мюнхена, а що робити людині, якій ще більше 2ох годин туди їхати?! Більш того, на наступний тур виборів прийде ще менше людей, тому що у абсолютній більшості християнського світу будуть святкувати Великдень!”, – написала користувачка соцмережі Юлія Надєждіна.

facebook.com/pavloklimkin.ua
Інші коментатори закликають запровадити електронне голосування, тоді значно більша частина українців за кордоном змогли б узяти участь у виборах.
“Якби була можливість електронного голосування то проголосувало б значно більше. Для багатьох на жаль це дороге задоволення добиратись з усіх куточків краю до столиць. Ми з сім’єю їхали понад 700 км в дві сторони аби добратись до Копенгагена у всій Данії тільки одна виборча дільниця. Та і посольство могло трішки активніше закликати громадян прийти на вибори”, – зазначила користувачка соцмережі Марта Швадчак.
facebook.com/pavloklimkin.ua

В схожому дусі свої думки висловили й інші читачі міністра Павла Клімкіна.

facebook.com/pavloklimkin.ua
Нагадаємо, на виборах президента України, 31 березня, на чотирьох дільницях у Польщі проголосувало менше 8 тисяч осіб.