Клімкін: Заява Госдуми походить із паралельної реальності

Клімкін: Заява Госдуми походить із паралельної реальності

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що “саркастично” ставиться до ухваленої нижньою палатою парламенту Росії – Госдумою – заяви “Про загострення ситуації в Україні”, адже Росія “живе у паралельній реальності”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що “саркастично” ставиться до ухваленої нижньою палатою парламенту Росії – Госдумою – заяви “Про загострення ситуації в Україні”, адже Росія “живе у паралельній реальності”.

Про це Клімкін сказав під час своєї поїздки до Одеси, повідомило “Радіо Свобода”.

“Офіційно я коментувати це не буду, я взяв собі за правило все, що каже російський парламент, не коментувати: по-перше, це люди, які голосували за окупацію Криму, і в нормальному цивілізованому суспільстві їм люди не мають руки подавати, от як у ПАРЄ. На що взагалі впливає російська Дума, яка голосує за все що завгодно, – голосують за пенсії, а потім там люди виходять на площі. Тому будь-які заяви російської Держдуми я не коментую”, – вказав очільник українського зовнішньополітичного відомства.

“Якщо якийсь інопланетянин прибуде до Землі, і перше, що прочитає – оцю заяву Державної думи, то може подумати, що це не Росія окупувала частину України, а насправді Україна окупувала частину Росії, що це ми організовуємо терористичні атаки в Росії, постачаємо туди регулярні українські війська, зброю, найманців, тримаємо десятки політичних в’язнів і заручників, вбиваємо людей – від Солсбері до Сирії. Можете вважати це пропагандою, але насправді Росія живе в паралельній реальності, як у задзеркаллі”, – додав Клімкін.

У четвер Госдума Росії заявила про зростання військової загрози на Донбасі з боку української влади, а також закинула офіційному Києві підготовку до “війни проти росіян”.

“Влада Україна, по суті, вступила на шлях перетворення України на плацдарм боротьби з Росією та її народом на всіх можливих фронтах і напрямах”, – ідеться в заяві.

Російські депутати вважають одним із прикладів цьому, зокрема, спроби “зруйнувати справжню православну Церкву, леґалізувати підтримуваних українською державою розкольників і “освятити” з їхньою допомогою продовження війни проти росіян і російськомовних на сході України”.

Госдума нажахана відзначенням Покрови в Україні, бо побачила в Києві “чергову неонацистську ходу”, учасник котрої “закликали до розправи над росіянами і прихожанами канонічної Української православної Церкви”.

Москва звинуватила Україну в ескалації становища на Донбасі, а також саботажі “мінських угод”. 

“Україна перетворилася на терористичну державу, і правителі сьогоднішньої України заплямовані кров’ю Олександра Захарченка (ватажок банди “ДНР”, убитий вибухом 31 серпня, – Z) і багатьох інших синів і дочок Донбасу”, – заявили депутати Госдуми.

Госдума передбачає початок “нового широкомасштабного воєнного наступу України на Донбасі” і погрожує “адекватною відповіддю”, котра “неминуче призведе до катастрофічних наслідків”.

“Ще не пізно зупинитися”, – заявили російські депутати.