Книжкова співпраця Збаража з польськими містами-побратимами триває

Книжкова співпраця Збаража з польськими містами-побратимами триває

Жителі Збаразької громади збирають україномовні книги для польських бібліотек та українців, які перебувають в Польщі і мають потребу в таких виданнях. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Збирати книги у Збаражі почали ще в березні та квітні. Їх передали переважно до міста-побратима Болеславця. Згодом Збаразька міська рада та колективи працівників збаразьких організацій, які взяли активну участь в акції, отримали подяки від Міської публічної бібліотеки – центру знань у Болеславці.

Українські книги збаражани відправили також до Глубчиць в Опольському воєводстві – ще одного міста-побратима. Ці книги вже потрапили до міської бібліотеки та до громадян України, які знайшли прихисток у Глубчицях і його околицях.

17–21 серпня в Болеславці відбудуться Дні кераміки, якою місто славиться в усьому світі. На свято запрошені також представники Збаража, які планують передати до Болеславця чергові пакунки з українськими книгами та привезти в України книгу Збігнева Бестецького «Гімнастичне товариство «Сокіл». 1893–1939. Єжи Бестецький очільних осередку «соколів» у Збаражі», яка нещодавно вийшла друком у Польщі.

Текст і фото: Петро Байдецький,
Польське культурно-освітнє товариство «Збараж»