Колишній голова PKO BP керуватиме банком в Україні
Rada oceniła, że w Polsce utrzymuje się dobra koniunktura, choć napływające dane sygnalizują, że tempo wzrostu PKB w I kw. 2019 roku było niższe niż w IV kw. 2018 roku.pixabay

Колишній голова PKO BP керуватиме банком в Україні

Рафал Ющак з жовтня очолить Альфа-Банк Україна. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Колишній голова польського PKO BP керуватиме банком в Україні. Рафал Ющак, екс-президент PKO BP, якого підвищили в структурах групи Альфа-Банку, переїжджає з Мінська до Києва, щоб управляти шостим найбільшим гравцем на перспективному ринку, інформує «Puls Biznesu». Рафал Ющак був президентом PKO BP з квітня 2007 по травень 2008 року. За східний кордон Польщі він виїхав у 2015 році, коли покинув роботу в Getin Holding Лєшека Чарнецького, щоб обійняти посаду керівника Альфа-Банку Білорусь, що належить російському мільярдеру Міхаїлу Фрідману.

Тепер Ющак переїжджає з Білорусі в Україну, де з жовтня буде президентом Альфа-Банку Україна. За Інформацією видання «Puls Biznesu», це шоста за величиною фінансова установа в Україні, і другий за важливістю ринок після Росії. Газета зазначає, що банківський сектор в Україні невеликий і бореться з політичними та економічними проблемами, проте, все ж таки, його можна вважати перспективним.

Як читаємо, силою поляка є вміння використовувати Twitter та YouTube для спілкування з клієнтами (Альфа-Банк визнаний найкращим світовим банком у соціальних мережах).

З 1 липня до 8 серпня батьки та опікуни подали понад 3 мільйони 200 тисяч заяв про допомогу в рамках програми «Родина 500+». Про це повідомила міністр у справах сім’ї, праці та соціальної політики Божена Борис-Шопа. У рамках програми тільки в липні сім’ї отримали 700 мільйонів злотих. Пільга «500+» поширюється на всіх дітей незалежно від сімейного доходу.

Батьки і опікуни також можуть подавати заяви на допомогу в розмірі 300 злотих на початок навчального року, що виплачується один раз на рік усім учням. Від серпня поточного року програму «Добрий старт» розширено. Тепер одноразову виплату можуть також отримати учні шкіл для дорослих.

У Польщі запущено програму «Інтернет для кожного». У  рамках проекту з 7 вересня ґміни зможуть подавати заявки на фінансування точок доступу до Інтернету у громадських просторах, тобто на будівництво «гот-спотів» та мереж WiFi. Як заявляє міністр цифризації Марек Зеґурський, програмою можуть скористатися навіть 2 тисячі ґмін.

Уряд ознайомився з інформацією про збитки сільського господарства, заподіяні посухою. Інформацію надав міністр сільського господарства та розвитку сільських територій. Нині посуха спостерігається на всіх відстежуваних посівах. Збитки завдані посухою оцінюють спеціальні комісії, призначені воєводами. Міністерство рільництва хоче запобігти наслідкам посухи в наступні роки, тому готує нову програму боротьби з посухою.

Л.І.