Команда президента планує ліквідувати Мінінформполітики – Потураєв

Команда президента планує ліквідувати Мінінформполітики – Потураєв

Команда президента України Володимира Зеленського планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Детектор Медіа.

Про це повідомив радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв під час експертної зустрічі «Деолігархізація медіа: як забезпечити незалежність ЗМІ від їхніх власників?» 15 липня.

«МІП ми плануємо перезавантажити у нуль», – сказав він.

Пан Потураєв повідомив, що в планах президентської команди – об’єднання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (незалежний регуляторний орган) і Державного комітету телебачення і радіомовлення (орган виконавчої влади). Зазначимо, що обидва ці органи передбачені Конституцією України.

«У нас є ідея об’єднання Держкомтелерадіо та Нацради. Тому що в Держкомтелерадіо мало господарських функцій. Треба зміцнити в тому числі і фінансово, особовий склад. Також ми маємо забезпечити незалежність регулятора», – сказав він.

За його словами, зараз у команді президента обговорюють різні можливості зміни квотного принципу формування Нацради. Зокрема, по троє членів регулятора можуть призначати президент, парламент і Кабмін. Однак остаточне рішення ще не узгоджено.

Пан Потураєв додав, що в оновленого регулятора мають бути розширені функції.

Нагадаємо, команда Адміністрації президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії, розповів «Детектору медіа» заступник глави Адміністрації президента Кирило Тимошенко. Він стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ, повідомив «Детектору медіа» Микита Потураєв. Пакет законопроектів матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Фото: Олексій Чумаченко