Кожна громада України має стати локальним інвестиційним хабом, - Геннадій Зубко
https://frontnews.eu/contents/news/20289/images/resize_rDcVRu1Ot76XpCMNsx8jEFbIdlBPZHzQ_980x590.jpg

Кожна громада України має стати локальним інвестиційним хабом, – Геннадій Зубко

Щоб Україна стала інвестиційним хабом, необхідно, аби кожна громада стала local investment hub. Про це під час X Національного експертного форуму-NEF2018 в Одесі заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий Портал.

«Найголовніше і найцінніше в нашій країні – не земля і дороги, а освічені та працелюбні українці, які готові приносити прибутки своїй державі, залучати інвестора і розвивати свої громади», – наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець повідомив, що завдяки впровадженню реформи децентралізаці, за 4 роки в Україні сформувалось 838 ОТГ, в яких проживає понад 8 млн громадян. «По перспективних планах – 1206 об’єднаних громад. Остаточна кількість може бути на рівні 1300-1400 ОТГ. І це не кінцева наша зупинка. Нам дуже важливо, щоб ці громади ставали потужними, об’єднували свій ресурс і рухались уперед. Ми маємо забезпечити для всіх українців – у кожному місті, у кожній громаді – гідний рівень життя, якість медицини і освіти, безпечне і комфортне середовище. Наша головна ціль – розвиток людського потенціалу, зростання індексу регіонального людського розвитку», – підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, на рівні держави вже є стратегія досягнення визначених цілей. Це не один документ, це декілька стратегій за різними напрямами, які між собою корелюються – у цілях та ключових показниках, яких необхідно досягти.

«Крім розроблених стратегій, визначених цілей і завдань, кожна громада має арсенал інструментів, якими необхідно розумно скористатись і стати дійсно інвестиційними хабами. Це постійно зростаючі бюджети, державна підтримка у понад 40 млрд грн, створений Фонд енергоефективності, впровадження smart-спеціалізації регіонів, підтримка МФО тощо. І щоб скористатись розумно всіма цими інструментами, необхідна велика робота над собою. Насамперед – остаточне подолання патерналізму. Плюс – постійне навчання і адаптування до постійних змін, впровадження проектного менеджменту на рівні управління», – зазначив урядовець.