"Крим – це Україна, а не Росія": представник НАТО прокоментував інцидент з есмінцем Британії

“Крим – це Україна, а не Росія”: представник НАТО прокоментував інцидент з есмінцем Британії

Спецпредставник генсека НАТО з питань країн Південного Кавказу і Центральної Азії Джеймс Аппатурай заявив, що Крим – це Україна, а не Росія, тому НАТО збереже своє представництво в Чорному морі та буде зміцнювати співробітництво з партнерами в цьому регіоні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Рубрика.

Про це він повідомив під час візиту в Тбілісі (Грузія). Також він розповів, що Британія надала Альянсу дані про інцидент в Чорному морі за участю британського есмінця Defender, повідомляє грузинський “Перший канал”, передає “Обозреватель”.

“У НАТО тверда позиція, коли справа стосується свободи судноплавства і факту, що Крим – це Україна, а не Росія. Під час цього інциденту союзники НАТО проявили твердість у захисті перерахованих мною принципів”, – зазначив Аппатурай.

Він підкреслив, що союзники Альянсу не відступлять від питання безпеки, і російська сторона повинна це усвідомлювати.

“Як я знаю, Defender потім прибув до Грузії. Тож це спільне зобов’язання союзників гарантувати безпеку Чорного моря і відданість цим принципам, що важливо для цього регіону”, – сказав спецпредставник.

Аппатурай також звинуватив Росію в тому, що вона продовжує дестабілізувати ситуацію в регіоні. З його слів, Росія розмістила в окупованому Криму озброєння, включно з “ракетними системами, що ускладнює свободу судноплавства”