Кшиштоф Щерскі: «Новий український уряд є політичним успіхом Володимира Зеленського»

Кшиштоф Щерскі: «Новий український уряд є політичним успіхом Володимира Зеленського»

Голова Кабінету президента Польщі К. Щерскі: «Новий український уряд є політичним успіхом Володимира Зеленського». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

«Ми очікуємо, що польсько-українські питання будуть важливою частиною політичного порядку денного нового українського уряду», — сказав очільник Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерскі, інформує Польське радіо.
За його словами, після виборів політична сила президента Володимира Зеленського взяла на себе повну відповідальність за майбутню долю України. «Партія президента України Володимира Зеленського, вперше в історії цієї країни, може створити однопартійну парламентську більшість. Це політичний успіх президента Зеленського, який за короткий час не лише зумів отримати особисту підтримку, але й створити політичне формування, яке, напевно, керуватиме самостійно», — сказав Щерскі.
Пан Щерскі акцентував, що незалежні уряди — це не тільки можливість повноцінної реалізації політичної програми, а й відповідальність. «Політичне середовище президента Зеленського — це нове середовище, яке взяло на себе відповідальність за майбутню долю України», — додав він.
К. Щерскі висловив сподівання щодо співпраці: «Ми готові до співпраці, але очікуємо також на хороші переговори з новим керівництвом України щодо спільних польсько-українських тем».
А також нагадав, що в РП очікують візит президента Зеленського 1 вересня до Варшави на відзначення 80-річчя початку Другої світової війни.