Кубок Девіса. Україна - Португалія 3: 1. Стаховський виграв переможне очко для збірної
https://btu.org.ua/uploads/posts/2018-09/1537016298_stak-2.jpg

Кубок Девіса. Україна – Португалія 3: 1. Стаховський виграв переможне очко для збірної

Сергій Стаховський у бойовому матчі здолав лідера португальської команди. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на dynamo.kiev.ua.

Україна 3-1 Португалія. день 2

Сергій Стаховський – Жоао Соуза 6-2, 4-6, 6-4

Раніше тенісисти зустрічалися на корті чотири рази. Стаховський здобув перемогу в їх останньому очному поєдинку – на старті Вімблдону цьогоріч у п’яти сетах.

Сьогодні, відігравши брейкпоінт у третьому геймі, українець реалізував свій шанс на брейк (3-1). Соуза далі не скористався трьома брейкпоінтами і в підсумку “під нуль” програв ще один свій гейм.

На початку другої партії тенісисти обмінялися брейками, Соуза знову вийшов вперед 2-1 і зумів утримати відрив до кінця сету.

У вирішальній партії Стаховський втратив по одному брейкпоінту у другому і шостому геймах, перш ніж свої перші шанси на брейк отримав Соуза. Українець пішов з 0-40 і ще одного прихованого матчбола за рахунку 4-4, а потім сам зробив брейк, який і приніс йому перемогу, а також третє очко для збірної України.

Нагадаємо, що згідно з озвученою інформацією про новий регламент Кубка Девіса, зональні змагання у 2019 році збережуть за собою той же формат турніру, що і цьогоріч. У наступному сезоні найсильніші 24 збірні в лютому будуть боротися за 12 путівок до фінальної частини Кубка Девіса, де точно зіграють чотири півфіналісти цього року. Ще дві команди отримають “wild card” на “Davis Cup Finals”, де 18 збірних в результаті будуть розділені на 6 груп.

У лютому сезону-2018 українці програли в домашньому поєдинку зі Швецією (2-3) в рамках першого раунду в Першій групі (зона Європа / Африка), а Португалія поступилася шведам на етапі другого кола (2-3).

У минулому сезоні збірна України також боролася за збереження прописки в Першій групі зональних змагань. Тоді у вересні наші тенісисти з рахунком 5-0 перемогли на виїзді команду Ізраїлю.

Тепер збірна Португалії змагатиметься у другому раунді плей-офф против команди Південної Африки.