Лікарні на Донбасі отримали медичну допомогу від Польщі
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький під час передачі медичної допомоги українським лікарням на Донбасі twitter.com/PLinUkraine/

Лікарні на Донбасі отримали медичну допомогу від Польщі

Лікарні у прифронтових Миколаївці та Слов’янську отримали медичні засоби і обладнання на боротьбу з COVID-19, придбані польськими компаніями. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Лікарні у Миколаївці та Слов’янську на Донбасі отримали медичну допомогу на боротьбу із коронавірусом, придбану польськими компаніями, Міністерством здоров’я Польщі та Польським національним фондом. Обладнання та засоби захисту передав посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

Респіратори, а також дезінфекційну рідину, захисні окуляри, маски та рукавички отримали лікарня у Миколаївці та дитяча лікарня у Слов’янську в Донецькій області.

Посольство Республіки Польща в Україні повідомило, що допомогу, придбана польськими фірмами, котрі працюють в Україні – Польська нафтогазова компанія (PGNiG), Orlen, PZU, PKO BP – а також Міністерство здоров’я та Польська національна фундація, передали у присутності голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка.

Напередодні на Донбасі святкували шосту річницю звільнення Слов’янська та Краматорська від російських терористів. В урочистих заходах, крім представників української влади, взяла участь теж іноземна делегація, у склад якої увійшли посол Польщі Бартош Ціхоцький, посли Латвії Юріс Пойканс, Естонії Каімо Кууск та Словаччини Марек Шафін.

«Шість років тому українські сили звільнили Слов’янськ і Краматорськ. Сьогодні ми вшанували цю подію на Донбасі разом з послами Естонії, Латвії, Польща, Словаччини. Я дуже вдячний за непохитну підтримку, яку виявляють наші міжнародні партнери. Ми є частиною великої родини ЄС», – написав український прем’єр в одній із соцмереж.

«Для мене особисто і для моєї країни – це дуже важлива подія. Наша присутність тут підтверджує, що це не тільки місцеве свято, ми також святкуємо», – сказав на пресконференції посол Ціхоцький. «Сьогодні Україна вирішує також наше майбутнє. Якщо ми дозволимо, аби міжнародне право не дотримувалося, аби кордони змінювали силою, то вони будуть теж змінюватися у Польщі, Естонії та Латвії», – завив польський дипломат. «Ваша сила, мужність, жертви – все це є також для нашої безпеки та майбутнього», – наголосив він.

PAP/Т.А.