Лікарні та шпиталі Краматорська отримали гуманітарну допомогу

Лікарні та шпиталі Краматорська отримали гуманітарну допомогу

Одного українського бійця поранено на сході країни сьогодні вночі. Про це повідомляє Upmp.news посиланням на “Подробности”.

На початку доби з гранатометів і стрілецької зброї окупанти обстріляли Луганське. Також ворожі вогневі атаки зафіксовані поблизу Новотошківського, Новотроїцького, Павлополя та Пищевика – на півдні Донеччини. Оскільки обстріли бойовиків становили пряму загрозу для наших захисників, армійці були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Тим часом, на передову привезли гуманітарну допомогу.

Краматорськ, один із військових об’єктів. Саме сюди привезли іноземну гуманітарну допомогу для військових шпиталів та цивільних лікарень, розташованих на лінії фронту чи поблизу неї.

“Було запропоновано Францією нам допомогу, з переліком майна, яке ми б могли отримати – наші госпіталі, які розміщені тут, в ООС”, – говорить Вадим Сергієнко, начальник медичної служби ООС.

У цих ящиках – тисячі санітарних пакетів для оброблення ран, опіків, одяг для операційних і десятки інших позицій медичних розхідних матеріалів. Крім того, десятки ось таких спеціальних медичних ліжок, які дозволяють прооперованим комфортніше реабілітуватися.

“Дозволяє виконувати маніпуляції різного роду – піднімати пацієнта, так як потрібно для відпочинку і лікування”.

Усе це – завдяки гуманітарній ініціативі “Допомога Схід”. Її мета – допомогти як армійцям, так і цивільним, які перебувають чи мешкають у зоні бойових дій.

“Всього на суму 13 мільйонів гривень було передано матеріальної допомоги медичним закладам Донецької і Луганської областей 28 медичним закладам. З травня поточного року по сьогоднішній день на території Донецької і Луганської області було завезено 15 тонн медичного устаткування на загальну суму 5 мільйонів гривень”, – наголосив Сергій Наєв, заступник Начальника Генштабу ЗСУ.

Також допомагають і українські перевізники, які працюють за кордоном. Часто буває, що в якійсь із європейських країн знаходять необхідну допомогу – її потрібно лиш переправити до України. А це – додаткові кошти, до того ж – чималі. Тут до справи беруться українські транспортні компанії.

“Всі мої члени ради і всі мої люди які не байдужі до ситуації яка склалася – вони з великим задоволенням дають можливості підтримувати ці ініціативи. Я впевнений, що такими кроками такими зусиллями – ми наближаємо нашу перемогу”, – наголосив Леонід Костюченко, голова ради “Асоціації міжнародних перевізників України”.

Уже сьогодні устаткування та матеріали почали розвозити про армійських шпиталях та прифронтових лікарнях.

“Я хочу подякувати від імені командування ООС організаторам. І ці всі ініціативи будуть роздані по всім військовим шпиталям”, – підкреслив Віктор Шубець, начальник прес-центру ООС.