Львівська поліція почала розслідування зміни адміністратора у двох «барахолках» на Facebook
https://zaxid.net/resources/photos/news/640x360_DIR/201808/1463277.jpg?201808111026

Львівська поліція почала розслідування зміни адміністратора у двох «барахолках» на Facebook

Поліція розслідує втручання в роботу особистого акаунту у Facebook 32-річної львів’янки та заміни адміністраторів у двох популярних групах з продажу речей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Поліція розслідує втручання в роботу особистого акаунту у Facebook 32-річної львів’янки та заміни адміністраторів у двох популярних групах з продажу речей. Про факт розслідування стало відомо із оприлюднених на початку серпня ухвал Шевченківського райсуду Львова, якими слідчому Нацполіції Львівщини надали дозвіл на отримання інформації про користувача кількох IP-адрес та мобільних номерів.

Розслідування почали на підставі заяви 32-річної львів’янки, яка в січні 2018 року виявила, що її позбавили доступу до двох барахолок на Facebook, які вона створила і адмініструвала впродовж двох років.

«Потерпіла повідомила про факт несанкціонованого втручання, який відбувся 12 січня, а саме про блокування мобільного номеру. Приблизно о 12:00 цього ж дня вона помітила, що не може дзвонити на інші номери. Цього ж дня вона не змогла увійти до свого облікового запису у Facebook, який був прив’язаний до мобільного номеру. Приблизно о 16:00 вона відновила доступ до свого акаунту, однак групи: «Львів’яночка», «Львівська барахолка», які були нею створені та які вона адмініструвала, були втрачені», – йдеться у матеріалах справи.

За словами жінки, обидві групи були створені у 2016 році для публікації оголошень про продаж одягу. Однак після появи у них нового адміністратора, правила публікації оголошень у групах змінили, зробивши цю послугу платною.

Із ухвал суду також відомо, що жінка намагалася зв’язатися із новим адміністратором і той у відповідь їй скидав номер електронного гаманця на Webmoney, вимагаючи сплати коштів.

Зараз у Facebook є кілька барахолок із назвами «Львів’яночка» та «Львівська барахолка», тому наразі точно невідомо, які з них фігурують у розслідуванні поліції.

https://zaxid.net/news/