Масовий арешт кримських татар: США засудили черговий злочин Росії

Масовий арешт кримських татар: США засудили черговий злочин Росії

Посольство США в Україні відреагувало на масові затримання 120 кримських татар в окупованому Росією Криму, які прямували на суд у “справі Хізб ут-Тахрір”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Прямий.

Як пишуть на сторінці посольства в Twitter.

В американському представництві заявили, що стурбовані переслідуваннями та затриманнями, які вчиняє російська окупаційна “влада” в Криму.

“Дуже стурбовані тим, що російська “влада” переслідує та затримала 120 кримських татар просто за те, що вони занепокоєні незаконним затриманням своїх співгромадян. Ми підтримуємо розслідування поліцією України цього чергового незаконного позбавлення свобод”, – наголосили в посольстві США.

Нагадаємо, на Керченському мосту російські окупанти затримали понад 120 кримських татар, які прямували до Ростова-на-Дону на оголошення вироку фігурантам Білогірської групи у “справі “Хізб ут-Тахрір”.

Згодом в Україні відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного затримання російськими окупантами в Криму 11 січня 120 представників кримськотатарського народу.