Мінекономрозвитку та СБУ створять Національний перелік об’єктів критичної інфраструктури
https://storage1a.censor.net/images/c/2/b/3/c2b35df68ee716f140959105e2721a01/original.jpg

Мінекономрозвитку та СБУ створять Національний перелік об’єктів критичної інфраструктури

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та СБУ створили міжвідомчу експертну групу з питань захисту критичної інфраструктури, яка стане платформою для створення Національного переліку об’єктів критичної інфраструктури, а також визначення основ категоризації і паспортизації зазначених об’єктів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

Експертна група також розроблятиме пропозиції для Першого віце-прем’єр-міністра щодо нових інструментів захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Експертна група координуватиме діяльність органів державної влади. Її Головою призначено Юрія Бровченка – заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України. Також до складу увійдуть інші представники Мінекономрозвитку, а також СБУ, ДФС, ДСНС, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Мінагрополітики, Національного банку України, Антимонопольного комітету України, МТОТ, Держводагентства та Держекоінспекції.

«Ми переконані, що створення експертної групи надасть Міністерству, як координатору створення державної системи захисту критичної інфраструктури, можливість виробити дієві інструменти вирішення проблемних питань у цій сфері до прийняття парламентом Закону України «Про критичну інфраструктуру та її захист». Проведення першого засідання новоствореної експертної групи заплановано на вересень поточного року, зараз відбувається підготовка за секторами критичної інфраструктури з метою виявлення найбільш проблемних питань», – зазначив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко.