Мінрегіон запровадить SMART-спеціалізацію регіонального розвитку
https://agropolit.com/media/news/o-o-w/00/06/6160/gennadij-zubko-u-parlamenti-lobiyuye-uryadovij-zakonoproekt-pro-peredachu-zemel-lishe-obyednanim-gromadam-9705.jpg

Мінрегіон запровадить SMART-спеціалізацію регіонального розвитку

Мінрегіон запровадить SMART-спеціалізацію регіонального розвитку, – Геннадій Зубко. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

Стратегічне планування регіонального розвитку обов’язково міститиме елементи SMART-спеціалізації. Що означає – при реалізації регіональних проектів – впровадження інновацій, використання сучасних наукових розробок, застосування swot-аналізу проектів, створення нових конкурентних видів діяльності. Про це на своїй сторінці у написав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Це можливість обернути синергію науки, бізнесу та місцевого самоврядування на абсолютно нові інвестиційні перспективи регіонів та вивести громади на новий рівень розвитку. Інтегруємо методику ЄС SMART-спеціалізації у стратегію регіонального розвитку! Такі підходи й рішення запропонував Мінрегіон і найближчим часом вони будуть винесені на розгляд Уряду», — наголосив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, елементи SMART-спеціалізації мають бути обов’язковими у проектах регіонального розвитку, у державній та регіональних стратегіях розвитку.