Ми готуємося до вторгнення Росії з Криму і розуміємо, що втрат буде багато - командувач ВМС
Україна готова до нападу Росії з Криму

Ми готуємося до вторгнення Росії з Криму і розуміємо, що втрат буде багато – командувач ВМС

За словами Неіжпапи, втрати будуть і серед військових, і серед цивільного населення, а сам конфлікт не буде “окопним”. Про це повыдомляэ Upmp.news з посиланням на ZN,UA.

Якщо російські війська спробують прорватися з окупованого Криму в Херсонську область, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал, може початися повномасштабна військова конфронтація, яка буде мало схожа але «окопну» війну, яка зараз йде в Донбасі.

Про це командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа заявив в інтерв’ю “Думській”, наголосивши, що Збройні сили в цілому готуються до такого сценарію.

“Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу” Нептун “дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося… Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо таке станеться, то, на жаль, це буде багато втрат – і наших воїнів, і цивільного населення. багато зараз цього не розуміє, хоча в країні сьомий рік йде війна”, – зазначив Неіжпапа.

Також командувач ВМС вважає, що сигналом до повномасштабної конфронтації РФ буде початок відновлення Північно-Кримського каналу.

“Як тільки ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди буде вливатися фінансовий ресурс Російської імперії (так, я так їх називаю: це імперія з диктатором на чолі), то це буде вірним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики”, – пояснив командувач ВМС.

Неїжпапа додав, що українські підрозділи готуються не тільки до “окопної війни”, яка зараз спостерігається на Донбасі, але і “до роботи підрозділів в міських умовах, до виконання завдань і бойових дій не тільки в обороні, до маневрених дій”.

Раніше таке ж думку висловив президент американського фонду Джеймстаун Глен Говард, зазначивши, що посушливе літо в Криму може спонукати росіян перейти до активних дій в Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом і відновити водопостачання окупованого Криму.

Також в українській розвідці заявили, що Росія відпрацьовує план щодо застосування Збройних сил для створення сухопутного коридору в анексувати Крим.