МЗС про санкції проти Росії: наше завдання збільшити ціну, яку платить РФ

МЗС про санкції проти Росії: наше завдання збільшити ціну, яку платить РФ

Міжнародний режим санкцій проти Російської Федерації покликаний збільшити ціну, яку російська сторона платить за агресію проти України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Вlack Sea.

При цьому Україна вважає за необхідне посилювати ці санкції, так як поки російська агресія триває.

Про це в ефірі каналу ATR заявив спеціальний представник Міністерства закордонних справ України з питань санкційної політики Олексій Макєєв, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, посилення необхідно, так як введені раніше санкції не змогли виконати головне своє завдання – зупинити агресію Росії проти України.

“Нам би хотілося, щоб ці санкції посилювалися. Тому що вони не змогли виконати свою основну функцію – зробити так, щоб Росія припинила свою агресію проти України. Ми будемо працювати, щоб вони посилювалися. Наше завдання – збільшити ціну, яку платить Росія за свої ганебні дії і збройну агресію проти України”, – сказав Макєєв.

Він зазначив, що немає окремого виду санкцій, який є найбільш ефективним.

“Вони всі працюють в комплексі. Це та економічні санкції… Вплив на кремлівське оточення – дуже важливо. З іншого боку дуже важливі санції технологічні, які не дозволяють нафтогазовими елементами впливати на Європу. І, звичайно, в банківській сфері. Це те, що вже діє, і може бути посилена і відчутно позначиться на економіці Росії”, – повідомив представник МЗС.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба повідомляв, що ризик зняття санкцій з Росії Європейським союзом знаходиться в зоні контрольованого ризику.

Також повідомлялося, що 15 травня Офіс президента оприлюднив оновлені списки санкцій проти РФ.