МЗС України звертається до світу – вживай #KyivNotKiev
http://naszwybir.pl/wp-content/uploads/2018/10/kyiv-1-702x336.jpeg

МЗС України звертається до світу – вживай #KyivNotKiev

На початку жовтня 2018 року Міністерство закордонних справ України спільно з Центром стратегічних комунікацій “StratCom Ukraine” розпочало онлайн кампанію “#CorrectUA”, в рамках якої звертатиметься до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису міста Київ (#KyivNotKiev). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на газету “Наш Вибір”.

На початку жовтня 2018 року Міністерство закордонних справ України спільно з Центром стратегічних комунікацій “StratCom Ukraine” розпочало онлайн кампанію “#CorrectUA”, в рамках якої звертатиметься до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису міста Київ (#KyivNotKiev). Про це йдеться на сайті МЗС.

“Кожного дня протягом кампанії на сторінках МЗС України у Facebook та Twitter з’являтимуться пости, які містять випадки некоректного вживання назви Київ як Kiev провідними іноземними ЗМІ такими як The New York Times, BBC, Reuters та інші,” – йдеться у повідомленні відомства. Тут закликають усіх небайдужих громадян України та її друзів долучитися до кампанії.

Щоб взяти участь, потрібно розмістити кавер на особистих акаунтах в соціальних мережах та використовуючи хештеги #KyivNotKiev, #CorrectUA і затегавши відповідні провідні іноземні ЗМІ у соцмедіа звернутися до них з проханням вживати назву міста Київ коректно.

У МЗС зазначають, що версія багатьох українських географічних назв досі зберігаються в міжнародній практиці ще з радянських часів і закликають переглянути це питання.

Помічено, що після того, як в Україні запустили кампанію, правильно писати назву Києва почало британське видання ВВС. На це звернув увагу міністр закордонних справ Павло Клімкін. “Радий, що ВВС здається щось почуло про нашу кампанію #CorrectUA і пише назву нашої столиці правильно: #KyivNotKiev. Дякую!” – написав він у Twitter.