На Львівському кордоні з Польщею призовникам вручатимуть повістки до військкомату

На Львівському кордоні з Польщею призовникам вручатимуть повістки до військкомату

Військовий комісар Львівщини запевняє, що незабаром в життя буде втілений проект з видачі повісток безпосередньо на самому кордоні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На одному з пунктів пропуску Львівської області стоятиме пост, де будуть перевіряти призовників на перетин кордону. Інформацію про це підтвердив львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко на прес-конференції, котра відбулася 3 жовтня.

Згідно із законом, кожен військово зобов’язаний громадян України, віком від 18 до 27 років, повинен протягом 10-и днів з’явитись до військово комісаріату. Також немає чітких правил, в яких саме місцях, де та коли призовнику мають вручити повістку. Тож, по суті, зробити це можна будь-де. Тому варіант зі створення спеціальних постів на кордоні — цілком законний. Повістку можуть вручити як на самому кордоні, так і за його межами.

Також Тіщенко зазначив, що особа, якій вручили повістку, і яка протягом 10 днів не прийшла до військкомату, офіційно перебуватиме у розшуку.