На роботу в Польщу їдуть навіть помічники українських нардепів. Стало відомо про трьох
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/c2c22b2dc9193728feed589585f08f292e3c389f.jpg

На роботу в Польщу їдуть навіть помічники українських нардепів. Стало відомо про трьох

За останні кілька років відразу троє помічників народного депутата України Ігоря Гузя звільнилися, щоб поїхати працювати до Польщі. Усі – жінки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

За останні кілька років відразу троє помічників народного депутата України Ігоря Гузя звільнилися, щоб поїхати працювати до Польщі. Усі – жінки.

Про це представник Верховної Ради розповів в ефірі телеканалу ZIK. При цьому Гузь уточнив, що останній подібний випадок трапився кілька днів тому. Одна з його помічниць сказала, що не може далі працювати, оскільки хоче одружитися, а тому їде в Польщу заробляти гроші.

“Це моя працівниця, яка працює в мене три роки. Вона їде, бо їй треба заробити на житло. Я не можу її зупинити. Це вже третя моя помічниця, яка за останні роки поїхала на роботу до Польщі”, – зазначив Ігор Гузь.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що приблизно 1 млн українців виїжджають щороку за кордон, й така тенденція найближчим часом збережеться. Більшість подаються на заробітки, оскільки рівень бідності в країні виріс майже на третину.

Як показав аналіз Рахункової палати України, в 2017 році переважна більшість українців не могли дозволити собі здійснювати непередбачені витрати, більше половини не мали можливості відпочивати разом з родиною принаймні протягом одного тижня на рік. Третьою за поширеністю проблемою є недоступність якісних послуг охорони здоров’я.

Нагадаємо, що за даними сайту ukrainianpeopleleaks.com в пошуках кращого життя щохвилини Україну залишає двоє людей. Від 20 березня 2018 року з України виїхало вже 518 333 особи.