На скотомогильнику поблизу Дніпра знайшли десятки мішків з речами загиблих на Донбасі вояків (фото)
https://imagecdn1.luxnet.ua/zaxid/resources/photos/news/640x360_DIR/201805/1456762.jpg?201805170002

На скотомогильнику поблизу Дніпра знайшли десятки мішків з речами загиблих на Донбасі вояків (фото)

За попередніми даними, це речі загиблих в Іловайському котлі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Велику кількість одягу та особистих речей загиблих на Донбасі українських бійців – закривавлені однострої, берці, натільні хрестики, медалі – знайшли волонтери прикопаними на звалищі біля Дніпра.

Як передає ТСН, виявлено загалом 38 таких мішків із бирками моргу. Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» знайшла їх на території рибгоспу.

За попередніми даними, це речі загиблих в Іловайському котлі. «До волонтерів звернувся фермер, що орендує цю територію. Він повідомив, що 2014 року поліцейські попросили посушити речові докази на території. Але потім ніхто по них не повернувся. Речі загиблих бійців прикопали, але собаки періодично розривали мішки і розносили», – йдеться в сюжеті.

Волонтери викликали слідчо-оперативну групу. Усе знайдене доправили до райвідділку.

«Наскільки дорого було мамі, дружині, сестрі отримати ось цей хрестик, який ми знайшли в кишені! Тобто речей практично не оглядали. Речі, які дуже особисті, їх потрібно передати родичам, згідно з людськими законами в тому числі», – наголосила волонтерка місії «Чорний тюльпан» Вікторія Сімкіна.

«В одній із кишень був знайдений молитовний пояс, захисний. Там скотомогильник – нижче мішки з дохлими курями. На цей скотомогильник це все закинули», – розповів член гуманітарної місії Анатолій Золотарьов.

Волонтери чекають відповіді поліції, як все це опинилося на звалищі рибгоспу і що з речовими доказами буде надалі.