На україно-польському кордоні правоохоронці ліквідували канал незаконного переправлення осіб та тютюнових виробів через кордон (ВІДЕО)

На україно-польському кордоні правоохоронці ліквідували канал незаконного переправлення осіб та тютюнових виробів через кордон (ВІДЕО)

Державна прикордонна служба ефективно протидіє протиправній діяльності на кордоні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ДПСУ.

Так, в результаті проведених заходів, оперативні співробітники Луцького прикордонного загону викрили злочинне угруповання, яке займалося контрабандою тютюнових виробів до Республіки Польща. Правоохоронці задокументували щонайменше 5 таких епізодів.

Протиправну діяльність у Ковельському районі організували двоє мешканців прикордоння. Чоловіки підшукували осіб, які перебували у скрутному матеріальному становищі, в тому числі й неповнолітніх, яких надалі з цигарками переправляли через Західний Буг на суміжну сторону. Завербованих осіб ділки забезпечували технічними пристроями та необхідними для подолання річки плавзасобами.

Встановлено, що тютюнові вироби зловмисники також переправляли через українсько-польський кордон і за допомогою саморобних літальних апаратів.

Сьогодні оперативники Луцького загону спільно зі співробітниками Нацполіції та управління стратегічних розслідувань у Волинській області за силової підтримки спецпідрозділу «ДОЗОР» та відділу прикордонної служби (тип С) провели 8 санкціонованих обшуків у населених пунктах Ковельського району. Заходи проводилися під процесуальним керівництвом Ковельської окружної прокуратури, в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.332 ККУ.

В результаті обшуків у фігурантів виявлено та вилучено: безпілотні літальні апарати та комплектуючі до них, надувні човни та жилети для плавання, тепловізори, біноклі, радіостанції, мобільні телефони, фотопастку, ноутбуки, незареєстровану мисливську рушницю та набої до неї. Крім цього, вилучено шість транспортних засобів, які використовувалися для здійснення протиправної діяльності.

На даний час вирішується питання про оголошення чоловікам підозр у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.