На Закарпатті відкрили кримінальну справу через провокативні білборди про «сепаратистів»
https://images.unian.net/photos/2018_10/1540153431-8585.jpg?0.7709758353515324

На Закарпатті відкрили кримінальну справу через провокативні білборди про «сепаратистів»

Правоохоронці відкрили провадження за фактом розпалювання національної ворожнечі та ненависті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

У неділю, 21 жовтня, правоохоронцями на Закарпатті розпочато кримінальне провадження через скандальні білборди про «сепаратистів».

Як повідомила прес-служба прокуратури, за фактом розміщення цих білбордів зареєстровано кримінальне провадження за фактом умисного розпалювання національної ворожнечі та ненависті (ч.1 ст.161 КК України). Наразі правоохоронцями встановлено, що в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 р., невідомі особи розмістили плакати провокаційного змісту на території декількох сіл Закарпатської області. Поліцією встановлюються особи причетні до вчинення даного злочину.

Нагадаємо, що 20 жовтня у Закарпатській області з’явилися білборди із надписом «Зупинимо сепаратистів» під фотографіями лідерів угорської нацменшини. За неофіційною інформацією, по всій області нарахували понад два десятки таких білбордів. На них зображений Василь Брензович, лідер угорської партії КМКС, Йосип Борто, заступник голови Закарпатської облради, та Ілдика Орос, ректор угорського інституту ім. Ф.Ракоці в Берегові.