Нацрад анонсувала знижку 70% на отримання ліцензій для ретрансляції сигналу вздовж кордону України

Нацрад анонсувала знижку 70% на отримання ліцензій для ретрансляції сигналу вздовж кордону України

Держкомтереладіо має підготувати пропозиції для уряду про те, щоб застосувати знижку 70% на отримання нових ліцензій для радіостанцій та провайдерів програмної послуги вздовж всього прикордоння України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Прямий.

Про це в інтерв’ю “Прямому” розповів член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“Ми 4 липня звернулися до Держкомтереладіо, який має підготувати пропозиції для уряду про те, щоб застосувати знижку 70% на отримання нових ліцензій для радіостанцій та провайдерів програмної послуги вздовж всього прикордоння”, – сказав Костинський.

Він розповів, що такий експеримент вже провели в Донецькій та Луганській областях.

“І це показало, що за останні два роки провайдери вже зекономили близько 600 тисяч гривень. І ці гроші пішли на відбудову кабельних мереж. І починаючи з 2018 року ми замовили 154 FM-частоти для встановлення передавачів українських радіостанцій у 133 населених пунктах. І на сьогоднішній день ми вже маємо 27 FM-частот. Ми їх виставили на конкурс. І вже в цьому році в прикордонних районах у 12 областях з’являться перші радіостанції”, – додав Костинський.

Нагадаємо, на телебаченні і радіо в України домінує український продукт, а частка державної мови в ефірі національних телеканалів сягнула 92%.

Раніше заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про намір створення “всесвітнього російськомовного каналу” для посилення позицій України в “інформаційній боротьбі”.