НАЗК виявило порушення у діяльності 5-ти спонсорів «Самопомочі»
https://2.bp.blogspot.com/-Bgu4YGLZIes/WdtpgOcAWUI/AAAAAAAANps/WdrlicrJoXIb-QK4w0WggJdF76UVw43swCLcBGAs/s1600/114439.jpg

НАЗК виявило порушення у діяльності 5-ти спонсорів «Самопомочі»

Нацагентство з питань запобігання корупції скерувало в суд 7 протоколів про адміністративне правопорушення щодо 5 людей, які вносили кошти на підтримку партії «Самопоміч» з порушенням. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Нацагентство з питань запобігання корупції скерувало в суд 7 протоколів про адміністративне правопорушення щодо 5 людей, які вносили кошти на підтримку партії «Самопоміч» з порушенням, інформує прес-служба відомства.

«Порушників закону виявили під час аналізу звіту про майно, доходи, втрати і зобов’язання “Самопомочі” за І квартал 2018 року.

Відповідно до інформації Головного управління Державної фіскальної служби України у м. Києві, громадяни на час здійснення внеску мали заборгованість зі сплати земельного податку та платежів як фізичні особи-підприємці», – зазначили в НАЗК.

Закон забороняє вносити кошти на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг.

Відтак, протоколи про адміністративне правопорушення складено щодо 5 фізичних осіб, які здійснили сім грошових внесків на підтримку Київської міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

Загальна сума коштів, що мають бути конфісковані у цих осіб, становить 526 тисяч 683 гривні.