ONUKA у Варшаві: зустріч із прихильниками в Українському домі та концерт у столичному клубі
Фото: Yuri Gryaznov / Прес-матеріали

ONUKA у Варшаві: зустріч із прихильниками в Українському домі та концерт у столичному клубі

Український гурт ONUKA їде з черговими концертними шоу до Європи. Виступ колективу відбудеться, зокрема, у Варшаві.  Частина вторгованих коштів піде на відновлення Чернігова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Український електро-фольк гурт ONUKA приїде до Варшави з концертним шоу. Виступ у польській столиці відбудеться 14 листопада в клубі Progressia. Організатори обіцяють особливий вечір для всіх українців та прихильників ОNUKA.

Останнього разу гурт приїжджав до Варшави в межах європейського туру після участі у гранд-фіналі Євробачення у 2017 році. У 2022 році ОNUKA повертається до столиці Польщі. 14 листопада відбудеться не тільки виступ колективу на сцені столичного клубу, але і фронтвуменка гурту Ната Жижченко зустрінеться з усіма охочими в Українському домі у Варшаві, розкаже про роботу Благодійного фонду допомоги цивільним та захисникам України «Це моє місто» (амбасадоркою якого вона є) та збиратиме історії українців. Під час зустрічі як українці, так і поляки зможуть поділитися власними архівними фото з телефонів та спогадами про улюблені міста України.

Для участі в події необхідно зареєструватися: bit.ly/3CKAjNA

ONUKA — український електро-фольк гурт, у своїй творчості поєднує сучасну попмузику, традиційний український фольк та електроніку.

Проєкт постав у результаті співпраці одного із найбільш успішних саунд-продюсерів України Євгена Філатова (The Maneken) із ексвокалісткою гуртів Tomato Jaws і Kooq Натою Жижченко. Разом їм вдалося відтворити різноманіття української спадщини в межах сучасної електронної музики й живого звучання традиційних народних інструментів України — сопілки, бандури, дримби, трембіти й цимбал.

Назва ONUKA — це, зокрема, данина дідусеві вокалістки – знаменитому українському майстрові народних інструментів Олександру Шльончику. Як розповідає музикантка, дідусь подарував їй малій власноруч виготовлену для неї сопілку — «інструмент, який стане провідником у житті та згодом визначить головні сенси і звучання її музики».

Фото: Yuri Gryaznov / Прес-матеріали

Із перших днів повномасштабного вторгнення й дотепер ONUKA залишається і продовжує творити в Україні. Як і тисячі українців, гурт привертає увагу до війни, збирає кошти на відновлення зруйнованих домівок і підтримку гуманітарних програм у країні.

Фронтвуменка гурту Ната Жижченко є амбасадоркою благодійного фонду «Це моє місто», який займається, зокрема, адресною допомогою громаді старовинного українського міста Чернігів, рідного для співачки. Частину коштів із кожного концерту буде спрямовано на відновлення домівок та потреби містян Чернігова. Саме тому зараз ONUKA виступає з благодійною метою по всьому світу, зокрема провела мінітур по США, зіграла в Португалії, Франції, Естонії, Румунії та Молдові.

Фото: Yuri Gryaznov / Прес-матеріали

Концерт у Варшаві відбудеться у варшавському клубі Progressia 14 листопада о 20.00. Квитки за ціною від 149 злотих можна придбати за посиланням. Більше інформації про захід – на сторіці події у facebook.

В рамах цього європейського концертного мінітуру колектив виступить також у Берліні 15 листопада в театрі Admiralspalast. Детальніше із інформацією про цей захід можна ознайомитись за посиланням.