Паризький Бандера обіграв Польський Краків в фіналі на ЧС серед діаспор в серії пенальті

Паризький Бандера обіграв Польський Краків в фіналі на ЧС серед діаспор в серії пенальті

Паризький Бандера обіграв Польський Краків в фіналі на чемпіонаті світу серед діаспор в серії пенальті – хроніка змагань. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Головного редактора інформагентства “UkrPress.info” Олексія Воронцова.

В Ірпені на стадіоні “Чемпіон” 10 вересня урочисто відкрився VІІI Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд. У символічному параді на футбольному полі взяли участь команди з Канади, Франції, Данії, Ізраїлю і два спортивні колективи з Польщі – з міст Кракова і Любліна. У складі цих збірних також представлені українці зі США, Греції, Угорщини, Швеції та Молдови.

Учасників змагань привітали в. о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуй, голова Інвестиційної ради Ірпінського регіону Володимир Карплюк, голова оргкомітету чемпіонату Ігор Бокій, міський голова Вишгорода Олексій Момот, начальник відділу фізвиховання різних верств населення Міністерства культури, молоді та спорту України Олена Гавриленко, голова Київської обласної федерації футболу Ярослав Москаленко, голова відділеня Національного олімпійського комітету в Київській області Ігор Малинський.

Капітани команд підняли над стадіоном прапор України.
Об 11.30 розпочався перший матч турніру між командами з Канади та Ізраїлю.

Капітан команди Краків (Польща) Микола Шпаковський

Одночасно розпочалися ще два матчі:
* Данія – Польща (Люблін) (стадіон «Енергетик», м. Вишгород);
* Франція – Польща (Краків) (стадіон «Діназ», с. Лютіж Вишгородського району).

Голкіпер команди Франції — Максим Рибак за весь турнір пропустив лише один гол

На 17.00 заплановані такі зустрічі:
Данія – Франція («Чемпіон», м. Ірпінь);

Ігор Карумов Президент команди Футбольний Клуб «Бандера Париж»

Канада – Польща (Люблін) («Діназ», с. Лютіж);

Ізраїль – Польща (Краків) («Енергетик», м. Вишгород).
Інші ігри турніру пройшли у м. Вишгород і в с. Лютіж Вишгородського району.
У програмі змагань, окрім футболу, відбулась також діаспорна Спартакіада – її провели в Ірпені 13 вересня.

А в суботу 14 вересня в на Київщині, в Ірпіні завершився 8-ий чемпіонат світу серед діаспорних команд. В результаті виснажливої і часом жорсткої боротьби у фінал увійшли три команди, по пенальті ФК «Бандера Париж» посіли третє місце, на другому місці українська команда з Данії, а на першому команда Ізраїлю з рахунками 3: 0. На змаганні брало участь понад 200 осіб.

Відмінна організація заходу, в зв’язку з цим хочеться відзначити Ігоря Бокого, директора Міжнародної організації розвитку громад з міста Торонто (Канада). Хлопці грали практично по дві гри в день, це дуже видовищний захід запам’ятається учасникам і вболівальникам на все життя.

Для команд була організована дуже цікава культурна програма з відвідуванням Межигір’я і прогулянці на теплоході.

На алеї Слави діаспор організували пам’ятну посадку дерев, насправді це вже дуже хороша традиція.

Турнір викликав великий інтерес. Досить сказати, що на фінальному поєдинку, було присутнє дуже багато вболівальників. Обслуговував вирішальним поєдинок Ізраїль — Данія відомий у минулому арбітр Ігор Бокий, який підтвердив, що знаходиться в бойовій спортивній формі.

Як повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу (УАФ), за перемогу на турнірі боролися шість команд, у складі яких грали українці з Греції, Данії, Ізраїлю, Канади, Молдови, США, Польщі, Угорщини, Франції та Швеції.

Воротар Максим Рибак забиває своєму колезі гол

Поєдинки групового етапу відбулися 10-12 вересня, півфінальні матчі — 13 числа. За їх підсумками у фінал вийшли команди українців Ізраїлю і Данії, а в матчі за третє місце зійшлися колективи з Польщі (Краків) та Франції. Обидва вирішальні поєдинки 14 вересня ухвалив стадіон «Чемпіон» в Ірпені.

У підсумку третю сходинку посіла команда з Франції, в серії 11-метрових здолала Польщу (Краків) (основний час — 0: 0, по пенальті — 5: 4). А переможцем чемпіонату світу стала команда українців Ізраїлю, яка в фіналі переконливо довела свою перевагу над Данією — 3: 0.

У церемонії нагородження взяв участь перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко. Він звернувся до учасників турніру зі словами подяки: «Я радий вітати всіх представників діаспорних команд — учасників змагань! Українська асоціація футболу завжди підтримувала і буде підтримувати такі турніри. Хочу щиро подякувати вам за ту гарячу підтримку, яку ви надаєте нашим юнацьким, молодіжним і національної командам під час їх виступів за кордоном.

Дуже часто наші футболісти відчувають себе у виїзних поєдинках як вдома. Це в тому числі і завдяки вам! Окремо вітаю переможця нинішніх змагань — збірну українців Ізраїлю. Я хочу подякувати всім за якісний футбол, що ви продемонстрували на нинішньому турнірі ».

Також під час чемпіонату світу-2019 відбулися товариська гра за участю однієї з діаспорних команд і команди Вишгородської громади, діаспорна спартакіада ​​в Ірпені і товариський матч за участю команди учасників АТО і збірної команди української діаспори.

Олексій Воронцов